سلامت فردی ما به عنوان یک انسان و سلامت کسانی که برای ما مهم و عزیز هستند از دغدغه های هر روز ما درزندگی می باشند. فارغ از اینکه سن ما چقدر است، جنسیت ما چیست، موقعیت و گذشته اقتصادی و اجتمادیمان وقومیتی که به آن تعلق داریم، سلامت از مهمترین، اساسیترین و ضروریترین دارائیهای ماست. به دلیل همین اهمیت مساله سلامت است که افرادی که مشاغل پر استرسی مانند پزشکی، روانشناسی و فعالیتهای مدنی و جتماعی دارند بیشتر باید از سلامت و راههای حفظ آن مطلع باشند.
فعالیت مدنی، مبارزات حقوق بشری و تلاش برای ایجاد دنیائی منصفانهتر میتواند فشار و محدودیت قابل توجهی برسلامت ذهن و تندرستی ما داشته باشند. به این معنا که گاهی ممکن است اختلالاتی چون استرس، فرسودگی، افسردگی و یا اضطراب را تجربه کنیم. جرقه چنین حالات و تجربیاتی میتواند توسط خود فرد و یا دیگران زده شود. گاهی نیز هر دوی این عوامل منجر به چنین اختلالاتی میشوند. تحقیقات نشان میدهند که ریسک افسردگی و اختلال پس از تراما برای مدافعان حقوق بشر به میزان قابل توجهی [1] بیشتر از سایرین افراد میباشد.
در قسمتهای بعدی راهنما بیشتر و مفصلتر درباره تاثیر فعالیتهای مدنی و رابطه آن با سلامت ذهنی صحبت خواهیم کرد. اما پیش از آن لازم است که به چند نکته اشاره کنیم:
در آخر به یاد داشته باشید: همانقدر که آرامش و سلامت افرادی که برای حفاظت از حقوق آنها تلاش میکنید مهم است باید به سلامت و آرامش خودتان اهمیت بدهید. حفاظت از حقوق دیگران، ذهنی سالم و بدنی سرحال و شاد میخواهد!
[1] راما به تجربهای بسیار ناراحتکننده و یا غمانگیز گفتهمیشود. در این راهنما برای حفظ کوتاهی جملات از کلمه تراما بهجای توضیح کاملآن استفاده میشود.
برای دانلود فایل این راهنمای آموزشی اینجا کلیک کنید.
دانلود